2019-09-26 09:01:57• hírek • Bede Emőke

Újabb csűr vált a lángok martalékává Szatmár megyében

Azt követően, hogy szerda délután a Bogdánd községhez tartozó Bábcán vállt a lángok martalékává egy csűr, éjszaka újabb gazdasági melléképületben csaptak fel a lángok. A tűzoltóknak ez alkalommal Erdődre kellett kivonulniuk.

A Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint a segélyhívást követően három tűzoltóautóval vonultak ki az erdődi tűzesethez. Kiérkezésükkor a lángok már javában emésztették a csűrt, melyben rengeteg éghető anyagot, többek között szénabálákat, tűzifát és fahordókat is tároltak. A lánglovagoknak a bevetés során többször is újra kellett tölteniük a tűzoltóautók tartályait, ugyanis a közelben nem volt olyan vízforrás, mely megfelelő mennyiségű vizet tudott volna biztosítani az oltáshoz. Mindezen nehezítő körülmények miatt a tűzoltóknak közel négy órába telt, mire az utolsó parázsfészkeket is eloltották.


Az oltásban a hivatásos tűzoltók mellett részt vettek a helyi önkéntesek és a polgármesteri hivatal munkatársai is, előbbiek egy saját tűzolóautóval, utóbbiak pedig egy markológéppel igyekeztek segíteni az oltásban. Szerencsére személyi sérülés nem történt, viszont a tűzben hamuvá vált kb. 2 ezer szénabála, 8 köbméter tűzifa és a tetőszerkezet is. Emellett megrongálódott az épület falszerkezete, valamint több, itt tárolt eszköz és munkagép is. A tűzoltóság szerint a lángokat ez alkalommal is egy elektromos rövidzárlat okozta.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: